Biografie

Ik ben al heel mijn leven omringd en gepassioneerd door muziek. 

 

Reeds als 10-jarige liep ik thuis continu rond met een draagbare taperecorder om continu vanalles op te nemen en af te spelen. Mijn allereerste "SANYO" walkman ging ook steeds mee naar buiten. In 1993 kwam een grote droom uit toen ik op mijn 12de verjaardag een 2de-hands platenspeler met ingebouwde cassettedek en radio kreeg. Ik speelde plaatjes, nam zoals iedereen in die tijd muziek op van de radio en maakte mijn eigen mixtapes met bindteksten.

 

Doordat mijn pa vele muziekinstrumenten bespeelde kreeg ik op latere leeftijd de kriebels zelf ook te pakken en begon ik op het gehoor muziek na te spelen op digitale synthesizers.

 

Later in het uitgaansleven voelde ik dan weer een andere muzikale kriebel: ik luisterde met veel bewondering naar de technieken van de vele DJ's. In 2003 kocht ik uiteindelijk mijn allereerste DJ-mixer. Ik zette mijn mixtapes stiekem op in de auto wanneer er vrienden meereden om dan hun eerlijke mening te horen, want ze wisten niet dat ik ze gemaakt had. Ik werd gemotiveerd door hun lovende commentaar en ik ben continu blijven mixen, weliswaar in de huiskamer.

Ik had echter steeds het gevoel dat ik veel meer kon en besliste uiteindelijk om lessen te nemen bij professionele DJ's. Zo heb ik vele uren doorgebracht met DJ Nick en DJ Shootr en heb ik hen vergezeld op hun vele feestjes om zo de knepen van het vak te leren. Ik ben ook enkele keren met DJ F.R.A.N.K op tour kunnen gaan om ook van hem enorm waardevolle tips te krijgen en zelf te kunnen ervaren hoe het is om voor een festival-massa te staan.

 

Zij zijn ieder op zich klasbakken: DJ’s met meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Ze hebben me geholpen om me te ontplooien tot de DJ die ik nu ben, waardoor ik nu mijn passie met jou kan delen en jou een onvergetelijke muzikale belevenis zal bezorgen.

 

Walter “DJ Retlaw” Muller